Сучасна управлінська парадигма та її значення для управління органами Служби безпеки України - Пономарьов, С. П.; Ponomarov, S. P. (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 84-87, 2012)
Розглянуто проблему визначення поняття державного управління та розуміння його сутності, призначення в умовах реформування держави і суспільства. Визначено особливості управління органами Служби безпеки України.

The problem of definition of public management and interpretation of its nature as well as the purpose in the condition of the state and society reformation are reviewed. The features of the management by the bodies of the Security Service of Ukraine are identified.

Рассмотрена проблема определения понятия государственного управления и понимания его сущности, назначения в условиях реформирования государства и общества. Определены особенности управления органами Службы безопасности Украины.
Modern management paradigm and its significance for the management by the bodies of Security Service of Ukraine
Keywords: управління; management; управление; парадигма; paradigm; державне управління; governance; государственное управление; Служба безпеки України; Security Service of Ukraine; Служба безопасности Украины