Українська цивілізаційно-правова землеробська культура в контексті соціалістичної ідеології більшовизму - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; Mykhailo Burdin (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 3. - С. 3-5, 2017)
Розглянуто ідейні витоки конфлікту більшовизму та української землеробської культури, цивілізаційно-правові засади якої суперечили класовому підходу. Відзначено, що українське селянство виявилося не готовим комплексно протидіяти більшовицькій пропаганді, по-перше, через свій соціокультурний індивідуалізм, а по-друге, через відсутність послідовного курсу щодо земельного питання власних політичних еліт.

The ideological origins of the conflict between Bolshevism and Ukrainian agricultural culture, the civilizational and legal principles of which contradicted the class approach, are considered. It was noted that the Ukrainian peasantry was not ready to comprehensively oppose Bolshevik propaganda, firstly, because of their socio-cultural individualism, and secondly, because of the lack of a consistent course on the land issue of their own political elites.

Рассмотрены идейные истоки конфликта большевизма и украинской земледельческой культуры, цивилизационно-правовые основы которой противоречили классовому подходу. Отмечено, что украинское крестьянство оказалось не готовым комплексно противодействовать большевистской пропаганде, во-первых, в силу своего социокультурного индивидуализма, а во-вторых, из-за отсутствия последовательного курса по земельному вопросу собственных политических элит.
Ukrainian civilizational-legal agricultural culture in the context of the socialist ideology of bolshevism
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; землеробська культура; земледельческая культура; agricultural culture; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; марксизм; Marxism; більшовизм; большевизм; Bolshevism; соціалістична ідеологія; социалистическая идеология; socialist ideology; українське селянство; украинское крестьянство; Ukrainian peasantry