Соціально-культурний простір народної культури - Перцева, В. А.; Pertseva, V. А.; Остапенко, О. С.; Ostapenko , O. S. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 296-297, 2021)
Визначено, що народні культурні цінності поступово втрачають значення реальних й актуальних ознак національної культури. Вони трансформуються насамперед у певні символічні маркери культурної ідентифікації народу, міфологеми, які зазвичай використовуються в художній літературі, мистецтві й публіцистиці, формуючи простір народної культури.

It was determined that folk cultural values ​​are gradually losing the significance of real and actual signs of national culture. They are transformed primarily into certain symbolic ones markers of cultural identification of the people, mythologemes, which are usually used in fiction, art and journalism, forming the space of folk culture.

Установлено, что народные культурные ценности постепенно теряют значение реальных и актуальных признаков национальной культуры. Они трансформируются прежде всего в определенные символические маркеры культурной идентификации народа, мифологемы, обычно используемые в художественной литературе, искусстве и публицистике, формируя пространство народной культуры.
Keywords: народна культура; folk culture; народная культура; соціо-культурний простір; socio-cultural space; социо-культурное пространство; народні культурні цінності; folk cultural values; народные культурные ценности