Роль Національної гвардії України в забезпеченні громадського порядку та боротьбі з диверсійно-розвідувальним групами - Новіков, Є. В.; Novikov, Ye. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 339-343, 2025)
Діяльність Національної гвардії України виходить за межі традиційних функцій охорони громадського порядку та охоплює широкий спектр завдань і повноважень, серед яких особливе місце посідає протидія диверсійно-розвідувальним групам, охорона стратегічних об’єктів, забезпечення правопорядку в умовах надзвичайних ситуацій та участь у бойових діях.

The activities of the National Guard of Ukraine go beyond the traditional functions of protecting public order and cover a wide range of tasks and powers, among which a special place is occupied by countering sabotage and reconnaissance groups, protecting strategic facilities, ensuring law and order in emergency situations, and participating in combat operations.
Keywords: Національна гвардія України; забезпечення громадського порядку; боротьба з диверсійно-розвідувальними групами; збройна агресія; National Guard of Ukraine; maintaining public order; combating sabotage and intelligence groups; armed aggression