Вікові особливості розвитку креативності - Алексєєнко, Н. В.; Aleksieienko, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1975-3745 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 11 - 14., 2020)
У тезах представлений теоретичний аналіз вивчення особливостей розвитку творчих здібностей та дослідження сенситивних періодів у розвитку креативності у дітей. Можна стверджувати, що підґрунтя майбутнього творчого розвитку особистості закладається в дитинстві. Психологи в експериментах з дослідження креативності переконливо доводять, що найбільш сприятливим періодом для цього, є молодший шкільний вік. В тезисах представлен теоретический анализ изучения особенностей развития творческих способностей и исследования сензитивных периодов развития креативности у детей. Можно утверждать, что основы будущего творческого развития личности закладываются в детстве. Психологи в экспериментах по исследованию креативности убедительно доказывают, что наиболее благоприятным периодом для этого, является младший школьный возраст. The abstracts present a theoretical analysis of the study of the characteristics of the development of creative abilities and the study of sensitive periods in the development of creativity in children. It can be argued that the foundations of the future creative development of the individual are laid down in childhood. Psychologists in experiments on the study of creativity convincingly prove that the most favorable period for this is the junior school age. age.
Алексєєнко Н. В. Вікові особливості розвитку креативності / Н. В. Алєксєєнко // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 11 - 14.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; здібність; креативність; творчість; особистість; способность; креативность; творчество; личность; capability; creativity; art; personality