Єдність і диференціація правового регулювання трудових відносин працівників органів внутрішніх справ України : автореферат дисертації - Могілевський, Л. В.; Mohilevskyi, L. V.; Могилевский, Л. В.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6994-6086 (Харків, 2008)
Дисертацію присвячено теоретичним і практичним питанням єдності та диференціації правового регулювання трудових відносин працівників органів внутрішніх справ України. Досліджено соціально-правову характеристику та історичні витоки єдності та диференціації правового регулювання трудових відносин працівників ОВС. Обґрунтовано необхідність проведення диференціації правового регулювання трудових відносин працівників ОВС. Проаналізовано різні точки зору вчених-юристів на понятійний апарат і підстави диференціації правового регулювання трудових відносин. Досліджено проблеми оптимального співвідношення єдиного і диференційованого регулювання трудових відносин працівників ОВС. Визначено основні риси єдиного і диференційованого правового регулювання відносин прийому на службу, робочого часу, часу відпочинку, трудової дисципліни і заробітної плати працівників ОВС. На основі аналізу диференціації правового регулювання трудових відносин працівників ОВС узагальнено і систематизовано її підстави. Запропоновано авторський варіант визначення понять внутрішньовідомчої диференціації правового регулювання трудових відносин працівників ОВС та її меж, а також класифікацію підстав внутрівідомчої диференціації. Сформульовано пропозиції щодо вдосконалення чинних та розроблення нових нормативно-правових актів із питань співвідношення єдності і диференціації правового регулювання трудових відносин працівників ОВС.

The dissertation is devoted to the problems of unity and differentiation of legal regulation of labour relations of the law enforcement personnel of Ukraine. Social and legal characteristics of unity and differentiation of legal regulation of labour relations of law enforcement personnel have been examined. Necessity of differentiation of legal regulation of labour relations of law enforcement personnel has been substantiated. Various viewpoints of law scientists on conceptual apparatus and reasons for differentiation of legal regulation of labour relations have been analyzed. Main features of varied legal regulation of relations with respect to accepting for service, working hours, rest time, labour discipline and salary of law enforcement personnel have been determined. On the basis of analysis of differentiation of legal regulation of labour relations of law enforcement personnel its grounds have been summarized and systematized. Author’s variant of determining notions of intergovernmental differentiation of legal regulation of labour relations of law enforcement personnel and its boundaries as well as classification of grounds of intergovernmental differentiation have been suggested. Suggestions with respect to introducing specific changes and additions to the current legislature have been formulated.

Диссертация посвящена теоретическим и практическим вопросам единства и дифференциации правового регулирования трудовых отношений работников органов внутренних дел. Исследована социально-правовая характеристика и исторические предпосылки единства и дифференциации правового регулирования трудовых отношений работников ОВС. Обоснована необходимость проведения дифференцированного правового регулирования трудовых отношений работников ОВД, которая обусловлена, прежде всего, специфическими функциями и заданиями этого правоохранительного органа. Проанализированы точки зрения ученых-трудовиков на понятийный аппарат и основания дифференциации правового регулирования трудовых отношений.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Unity and differentiation of legal regulation of labour relations of law enforcement personnel of Ukraine
Могілевський, Л. В. Єдність і диференціація правового регулювання трудових відносин працівників органів внутрішніх справ України : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / Леонід Володимирович Могілевський; Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2008. - 20 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.05; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; працівники органів внутрішніх справ; работники органов внутренних дел; law enforcement officers; трудові відносини; трудовые отношения; labor relations; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; диференціація; дифференциация; differentiation