Соціальна компетентність як показник радикалізації суспільства - Кійков, В. М.; Kiikov, V. M. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 3 (62). – С. 230-236, 2013)
Досліджується взаємозв’язок між соціальною компетентністю людини та радикалізацією її суспільних поглядів. Розглядається роль держави (на прикладі відомчого ВНЗ системи МВС України) у справі цілеспрямованого формування ключових компетентностей людини як необхідних факторів для її соціалізації і адаптації, подолання кризи самоідентифікації, знаходження свого місця в соціальній структурі суспільства. The work is devoted to consideration of social deviation processes in society in terms of its radicalization. It is pointed out that understanding of nationalism, discrimination, racism, xenophobia tendencies in youth environment could help police in proactive response towards such violations. In the article the relations between the social competence and radicalization of public opinion were examined. Исследуется связь между социальной компетентностью человека и радикализацией его взглядов. Рассматривается роль государства (на примере ведомственного вуза системы МВД Украины) в деле направленного формирования ключевых компетентностей человека как необходимых условий его социализации и адаптации, преодоления кризиса самоидентификации, нахождения своего места в социальной структуре общества.
The social competence as an indicator of society radicalization
Социальная компетентность как показатель радикализации общества
Кійков, В. М. Соціальна компетентність як показник радикалізації суспільства / В. М. Кійков // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 3 (62). – С. 230-236.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; соціальна компетентність; социальная компетентность; social competence; радикалізм; радикализм; radicalism; молодь; молодежь; youth