Національна стратегія захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України: зміст та основні параметри - Носач, А. В.; Nosach, A. V. (Європейські перспективи. – 2020. – № 1. – С. 102-107, 2020)
Публікація присвячена обгрунтуванню необхідності розробки національної Стратегії захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України. Ключовими аспектами національної Стратегії захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України визначено забезпечення незалежності й державного суверенітету, відновлення територіальної цілісності України, розвиток людського капіталу та суспільного потенціалу, захист основних прав, свобод і законних інтересів громадян України. Окреслено основні напрями державної політики, за якими повинен забезпечуватись державний суверенітет і територіальна цілісність України.

The publication is focused on substantiating the need to develop the National Strategy for the Protection of State Sovereignty and Territorial Integrity of Ukraine. Guarantee of independence and state sovereignty, the restoration of the territorial integrity of Ukraine, the development of human capital and social potential, the protection of fundamental rights, freedoms and legitimate interests of the citizens of Ukraine have been determined as the key aspects of the National Strategy for the Protection of State Sovereignty and Territorial Integrity of Ukraine. The main directions of the state policy, which ensure the state sovereignty and territorial integrity of Ukraine, have been outlined.

Публикация посвящена обоснованию необходимости разработки национальной стратегии защиты государственного суверенитета и территориальной целостности Украины. Ключевыми аспектами национальной Стратегии защиты государственного суверенитета и территориальной целостности Украины определено обеспечение независимости и государственного суверенитета, восстановления территориальной целостности Украины, развитие человеческого капитала и общественного потенциала, защита основных прав, свобод и законных интересов граждан Украины. Определены основные направления государственной политики, по которым должен обеспечиваться государственный суверенитет и территориальная целостность Украины.
Носач, А. В. Національна стратегія захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України: зміст та основні параметри / Андрій Володимирович Носач // Європейські перспективи. – 2020. – № 1. – С. 102-107.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention; національна стратегія; национальная стратегия; national strategy; територіальна цілісність; территориальная целостность; territorial integrity; державний суверенітет; государственный суверенитет; state sovereignty