Кримінотеологія: актуалізація та спектр її подальших досліджень - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Іван Кріцак (Актуальні питання права та соціально-економічних відносин: зб. наук. ст. – Кропивницький :ЦІРоЛ, 2023. – С. 155-161, 2023)
Доволі часто у науковому світі для того, щоб реанімувати сучасну людиноцентричну свідомість на богоцентристську реальність, дійсність слід розпочинати все із самих малих, елементарних кроків, подібно як немовля сприймає цей світ і життя. Кожна епоха повинна дати своїх митців, вчених, енциклопедистів, златоустів. Тож ідейна (ідеологічна) складова необхідна так само, як винайдення самого нормативного, матеріального механізму. Це змащувальна богом (духом) натхненна справа, яка неодмінно дасть свої результати і добрі плоди.

Quite often in the scientific world, in order to reanimate the modern human-centered consciousness to a God-centered reality, reality should start with the smallest, elementary steps, just as a baby perceives this world and life. Each epoch must give its artists, scientists, encyclopedists, goldsmiths. Therefore, the ideological component is as necessary as the invention of the normative, material mechanism itself. This is a work inspired by God (spirit), which will certainly give its results and good fruits.

Довольно часто в научном мире для того, чтобы реанимировать современное человекоцентрическое сознание на богоцентристскую реальность, действительность следует начинать с самых малых, элементарных шагов, подобно младенцу воспринимающему этот мир и жизнь. Каждая эпоха должна дать своих художников, ученых, энциклопедистов, златоустов. Так что идейная (идеологическая) составляющая необходима так же, как изобретение самого нормативного, материального механизма. Это смазочное богом (духом) вдохновенное дело, которое непременно даст свои результаты и хорошие плоды.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; кримінотеологія; криминотеология; criminotheology