Незаконна депортація (переміщення) дітей в умовах збройного конфлікту - Кочура, У. В.; Kochura, U. V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 315-318, 2025)
Підкреслено гостру необхідність розробки механізмів врегулювання проблемних питань, щодо захисту прав дітей під час збройних конфліктів, пов’язаних із примусовою їх депортацією на територію країни агресора шляхом застосування норм міжнародного гуманітарного права задля збереження національної ідентичності.

The urgent need to develop mechanisms to resolve problematic issues related to the protection of children's rights during armed conflicts related to their forced deportation to the territory of the aggressor country through the application of international humanitarian law in order to preserve national identity is emphasized.
Keywords: збройний конфлікт; незаконна депортація дітей; незаконне переміщення дітей; захист прав дітей; armed conflict; illegal deportation of children; illegal movement of children; protection of children's rights