Молодіжна субкультура як середовище формування девіантної поведінки підлітків - Моргунов, О. А.; Morgunov, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2259-3620 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 184-186, 2023)
Окреслено ознаки і характеристики молодіжних субкультурних угрупувань. Проаналізовано мотивацію вступу підлітків у субкультурні об’єднання: соціально-педагогічну занедбаність; складні життєві обставини в сім’ї; брак батьківської уваги і підтримки; надмірне і безконтрольне перебування в мережі Інтернет; невміння розпоряджатися своїм вільним часом; незадоволена потреба в самоствердженні та самореалізації.

The signs and characteristics of youth subcultural groups are outlined. The motivation of teenagers joining subcultural associations is analyzed: socio-pedagogical neglect; difficult life circumstances in the family; lack of parental attention and support; excessive and uncontrolled stay on the Internet; inability to manage your free time; unsatisfied need for self-affirmation and self-realization.

Обозначены признаки и характеристики молодежных субкультурных группировок. Проанализирована мотивация вступления подростков в субкультурные объединения: социально-педагогическую запущенность; сложные жизненные обстоятельства в семье; нехватка родительского внимания и поддержки; чрезмерное и бесконтрольное пребывание в сети Интернет; неумение распоряжаться своим свободным временем; неудовлетворенная потребность в самоутверждении и самореализации.
Моргунов, О. А. Молодіжна субкультура як середовище формування девіантної поведінки підлітків / Олександр Анатолійович Моргунов // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 184-186.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; молодіжна субкультура; youth subculture; молодежная субкультура; підлітки; teenagers; подростки