Господарські суди як елемент механізму захисту прав людини - Аюпова, Р. М.; Aiupova, R. M. (Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 109-110, 2016)
Розглянуто питання ролі та значення господарських судів як значного елемента механізму захисту прав людини. Визначено, що належне правове, організаційне, інформаційне та ресурсне забезпечення діяльності господарських судів є умовою ефективного функціонування механізму захисту прав людини, у тому числі і права на підприємницьку діяльність.

The question of the role and importance of commercial courts as a significant element of the human rights protection mechanism is considered. It was determined that proper legal, organizational, informational and resource support for the activity of commercial courts is a condition for the effective functioning of the human rights protection mechanism, including the right to entrepreneurial activity.

Рассмотрены вопросы роли и значения хозяйственных судов как значимого элемента механизма защиты прав человека. Установлено, что надлежащее правовое, организационное, информационное и ресурсное обеспечение деятельности хозяйственных судов является условием эффективного функционирования механизма защиты прав человека, в том числе и права на предпринимательскую деятельность.
Аюпова, Р. М. Господарські суди як елемент механізму захисту прав людини / Рано Мухтарівна Аюпова // Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Ун-т Англія Раскін ; Праз. ін-т дослідж. з питань безпеки (PSSI) ; Чес. кримінол. т-во ; Харків. міськ. осередок гром. орг. «Всеукр. асоц. кримін. права». – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 109-110.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права людини; human rights; права человека; господарські суди; commercial courts; хозяйственные суды; механізм захисту прав людини; human rights protection mechanism; механизм защиты прав человека