Протидія наркотизації та алкоголізації як фоновим для злочинності явищам: характеристика пріоритетних напрямів й заходів - Назаренко, Д. О.; Nazarenko, D. O. (Юридичний вісник. - 2014. - № 1. - С. 147-152, 2014)
Стаття присвячена дослідженню проблем протидії наркотизації та алкоголізації як фонових для злочинності явищ. Наголошується на потребі у формуванні системи кримінологічного моніторингу наркотичної та алкогольної ситуації в державі. Пропонується комплекс заходів удосконалення протидії наркотизації та алкоголізації.

This article is devoted to the research of combating drug and alcohol abuse as background for the crime phenomena. Specified on the necessity to formed of narcotic and alcoholic situation criminology monitoring. The complex of measures on the improvement of the counteraction system of drug and alcohol abuse is offered.

Статья посвящена исследованию проблем противодействия наркотизации и алкоголизации как фоновых для преступности явлений. Указывается необходимость формирования института криминологического мониторинга наркотической и алкогольной ситуации. Предлагается комплекс мер по усовершенствованию противодействия наркотизации и алкоголизации.
Keywords: наркотизація; алкоголізація; протидія; рання профілактика; реабілітація; narcotization; alcoholization; prevention; early prevention; rehabilitation; наркотизация; алкоголизация; противодействие; ранняя профилактика; реабилитация