Perspectives of public administration’s development: International experience - Khromov, A. V.; Gadzalo, Ia.; Abroskin, V. V.; Zavalnyi, M. V.; Завальний, М. В. (Amazonia Investiga. – 2021. – Vol. 10, Issue 44. – P. 270-277, 2021)
Метою статті є розкриття актуального стану справ у сфері публічного адміністрування в Україні й у світі. Також розглядаються найбільш гострі проблемні питання відносно функціонування галузі публічного адміністрування. Характеризуються наявні на сьогоднішній день перспективи розвитку публічного адміністрування, зокрема, аналізуються успішні приклади міжнародного досвіду у цій сфері та порівнюються методики здійснення публічного адміністрування у низці розвинутих країн світу. Розкривається зміст понять «публічне адміністрування», «здійснення публічного адміністрування» і «розвиток публічного адміністрування». Аналізується специфіка здійснення публічного адміністрування у країнах, на які Україна прагне бути схожою. Зазначається, що важливість розуміння того, як саме здійснювати публічне адміністрування у межах конкретної держави або конкретного регіону чи муніципалітету, є ключовим фактором успішності та ефективності реалізації тієї чи іншої політичної програми будь-якої політичної сили. Окремо підкреслюється важливість активної співпраці органів державної влади України, а також громадськості, із міжнародними союзниками та партнерами України. Адже саме плідна взаємодія з такими державами допоможе Україні розвиватися більш швидко і набути ті корисні якості і властивості, якими вона повинна володіти задля ефективного здійснення публічного адміністрування.

The purpose of this article is to reveal the urgent state of affairs in the sphere of public administration in Ukraine and the world. The most relevant problematic issues in regard to the functioning of public administration area have been also studied. The current prospects for the development of public administration are characterized. In particular, successful examples of international experience in this field are analyzed. Methods of public administration in a number of developed countries are also compared. The meaning of the terms "public administration", "implementation of public administration" and "development of public administration" is revealed. It is noted that the importance of understanding exactly how to carry out public administration within a particular state or a particular region or municipality is a key factor in the success and effectiveness of a political program of any political force. The importance of active cooperation of state authorities of Ukraine, as well as the public, with Ukraine's international allies and partners is emphasized. After all, it is fruitful interaction with such states that will help Ukraine to develop faster and acquire the useful qualities and properties that it must possess in order to effectively carry out public administration.

Целью статьи является раскрытие актуального положения дел в сфере публичного администрирования в Украине и мире. Также рассматриваются наиболее острые проблемные вопросы, касающиеся функционирования отрасли публичного администрирования. Характеризуются существующие на сегодняшний день перспективы развития публичного администрирования, в частности, анализируются успешные примеры международного опыта в этой сфере и сравниваются методики публичного администрирования в ряде развитых стран мира.
Перспективи розвитку публічного адміністрування: міжнародний досвід
Keywords: publikatsii u WoS; публічне адміністрування; коректна політика; правове забезпечення; публічні послуги; публичное администрирование; публичные услуги; public administration; correct policy; legal support; public services