Кваліфікація катування, що спричинило смерть потерпілого - Поліщук, Ю. О.; Polishchuk, Yu. O. (Право і Безпека. - 2009. - № 2. - С. 73-79., 2009)
Досліджено проблему однозначної кваліфікації катування, яке заподіяло смерть; проведено розмежування понять «смерть» та «загибель»; обґрунтована позиція щодо наявності в складі катування такої особливо обтяжуючої обставини, як смерть потерпілого; запропоновано внесення змін до статті 127 КК України. Исследована проблема однозначной квалификации пытки, причинившей смерть; проведено разграничение понятий «смерть» и «гибель»; обоснована позиция относительно наличия в составе пытки такого особо отягчающего обстоятельства как «смерть потерпевшего»; предложено внесения изменений в статью 127 УК Украины. The problem of unambiguous qualification of the torture which has caused death is investigated; differentiation of concepts «death» and «loss» is carried out; the thought of concerning presence as a part of torture of especially aggravating circumstance «victim death» is proved; making changes is offered in disposition of Article 127 of the Criminal Code of Ukraine.
Поліщук, Ю. О. Кваліфікація катування, що спричинило смерть потерпілого / Ю. О. Поліщук // право і Безпека. - 2009. - № 2. - С. 73-79.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кваліфікація злочинів; квалификация преступлений; катування; torture; пытки; смерть потерпілого; смерть потерпевшего; загибель людей; гибель людей