Деякі питання правового регулювання праці іноземців в Україні - Дуравкіна, Н. І.; Duravkina, N. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5075-9109 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 109-112, 2016)
Зазначено, що іноземці мають рівні із громадянами України права та обов’язки в трудових відносинах, якщо інше не передбачено законодавством України й міжнародними договорами України, тобто Україна розповсюджує на іноземців національний режим законодавства. Іноземці, які іммігрували в Україну для працевлаштування на певний термін (працівники-мігранти), можуть займатися трудовою діяльністю відповідно до отриманого у встановленому порядку дозволу на працевлаштування.

It is noted that foreigners have the same rights and obligations as citizens of Ukraine in labor relations, unless otherwise provided by the legislation of Ukraine and international treaties of Ukraine, i.e. Ukraine applies the national regime of legislation to foreigners. Foreigners who immigrated to Ukraine for employment for a certain period of time (migrant workers) can engage in labor activities in accordance with the employment permit obtained in the prescribed manner.

Отмечено, что иностранцы имеют равные с гражданами Украины права и обязанности в трудовых отношениях, если иное не предусмотрено законодательством Украины и международными договорами Украины, то есть, Украина распространяет на иностранцев национальный режим законодательства. Иностранцы, иммигрировавшие в Украину для трудоустройства на определенный срок (работники-мигранты), могут заниматься трудовой деятельностью в соответствии с полученным в установленном порядке разрешением на трудоустройство.
Дуравкіна, Н. І. Деякі питання правового регулювання праці іноземців в Україні / Н. І. Дуравкіна // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 109-112.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; іноземці; foreigners; иностранцы; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; трудові відносини; labor relations; трудовые отношения