Підготовка правоохоронців у системі МВС України в умовах воєнного стану - Данилюк, С. Б.; Danyliuk, S. B. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 227-229, 2024)
Відзначено, що для ефективної професійної підготовки поліцейських необхідно постійно проводити практичні заняття за такими напрямками, як фізична підготовка, вогнева підготовка, тактика самозахисту, домедична підготовка. Необхідно закцентувати увагу на відпрацюванні технічних дій саме в екстремальних ситуаціях та з підвищеним емоційно-психологічним напруженням, для того щоб більше натренувати м’язову пам’ять.

It was noted that for effective professional training of police officers, it is necessary to constantly conduct practical classes in such areas as physical training, fire training, self-defense tactics, and pre-medical training. It is necessary to focus attention on practicing technical actions in extreme situations and with increased emotional and psychological stress, in order to train muscle memory more.

Отмечено, что для эффективной профессиональной подготовки полицейских необходимо постоянно проводить практические занятия по таким направлениям как физическая подготовка, огневая подготовка, тактика самозащиты, домедицинская подготовка. Необходимо акцентировать внимание на отработке технических действий именно в экстремальных ситуациях и с повышенным эмоционально-психологическим напряжением, чтобы больше натренировать мышечную память.
Keywords: професійна підготовка; поліцейські; воєнний стан; professional training; policemen; martial law; профессиональная подготовка; полицейские; военное положение