Поняття "система" і "механізм" щодо протидії злочинності неповнолітніх: проблеми співвідношення - Колесник, М. О.; Kolesnyk , M. O. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. - 2014. - Вип. 25. - С. 203-206, 2014)
Розглянуто поняття та сутнісне значення системи та механізму в цілому. Визначено зміст протидії злочинності як діяльності суб'єктів реалізації державної політики. Проаналізовано різні погляди щодо співвідношення понять "система" та "механізм" протидії злочинності, в тому числі неповнолітніх.

The concept and essential meaning of the system and mechanism as a whole are considered. The content of combating crime as an activity of subjects implementing state policy is defined. Different views on the relationship between the concepts of "system" and "mechanism" of combating crime, including minors, were analyzed.

Рассмотрены понятие и сущностное значение системы и механизма в целом. Определено содержание противодействия преступности как деятельности субъектов реализации государственной политики. Проанализированы различные взгляды на соотношение понятий "система" и "механизм" противодействия преступности, в том числе несовершеннолетних.
Keywords: система; system; механізм; mechanism; механизм; злочинність неповнолітніх; juvenile delinquency; преступность несовершеннолетних; система протидія злочинності неповнолітніх; system of combating juvenile delinquency; система противодействия преступности несовершеннолетних