Загальні питання характеристики відомчих закладів освіти МВС України - Грица, Т. Г.; Hrytsa, T. H. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 183-187, 2003)
Розглянута система відомчої освіти, яка охоплює розгалужену мережу багатогалузевих й спеціалізованих відомчих навчальних закладів, в яких здійснюється підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації осіб рядового і начальницького складу органів системи Міністерства внутрішніх справ. Рассмотрена система ведомственного образования, которая охватывает разветвленную сеть многоотраслевых и специализированных ведомственных учебных заведений, в которых осуществляется подготовка, переподготовка и повышение квалификации лиц рядового и начальствующего состава органов системы Министерства внутренних дел. A system of departmental education is considered, which covers an extensive network of diversified and specialized departmental educational institutions, in which the training, retraining and advanced training of individuals of ordinary and commanding composition of the bodies of the system of the Ministry of the Interior are carried out.
Грица, Т. Г. Загальні питання характеристики відомчих закладів освіти МВС України / Т. Г. Грица // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 183-187
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відомчі заклади освіти; ведомственные учебные заведения; departmental educational institutions; відомчі навчальні заклади; юридичні ліцеї; юридические лицеи; legal lyceums; профільні класи; профильные классы; specialized classes; училища професійної підготовки; училища профессиональной подготовки; vocational training schools; довузівська професійна підготовка; довузовская профессиональная подготовка; pre-university training; вищі заклади освіти; высшие учебные заведения; higher education institutions; професійно-службова підготовка; профессионально-служебная подготовка; vocational training