Зв’язок кримінологічної науки з практикою протидії злочинності - Шевчук, Т. А.; Shevchuk, T. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0162-7011 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 512-514., 2019)
Автором зазначено, що наука і практика мають однакові цілі в сфері протидії злочинності, і підвищення ефективності цієї діяльності виступає її мірилом та кінцевою метою. Вирішення проблем наукового забезпечення діяльності Національної поліції, а також впровадження наукової продукції в її практичну діяльність повинно стати першочерговим завданням як для навчальних, наукових відомчих установ, так і для практичних підрозділів. Постійні соціально-економічні перетворення «змінюють» обличчя злочинності, кидають нові виклики правоохоронним органам. Наука завжди випереджає практику, вона починається з виокремлення проблем і пошуку шляхів їх вирішення спочатку – саме науковцями у тісній взаємодії з практиками.

The author noted that science and practice have the same goals in the field of combating crime, and increasing the effectiveness of this activity is its measure and ultimate goal. Solving the problems of scientific support for the activities of the National Police, as well as the introduction of scientific products into its practical activities, should be a priority for both educational, scientific departmental institutions and practical units. Constant socio-economic transformations are changing the face of crime, throwing new challenges to law enforcement agencies. Science is always ahead of practice, it begins with the identification of problems and the search for ways to solve them, first by scientists in close cooperation with practitioners.

Автором отмечено, что наука и практика имеют одинаковые цели в сфере противодействия преступности, и повышение эффективности этой деятельности выступает ее мерилом и конечной целью. Решение проблем научного обеспечения деятельности Национальной полиции, а также внедрение научной продукции в ее практическую деятельность должно стать первоочередной задачей как учебных, научных ведомственных учреждений, так и практических подразделений. Постоянные социально-экономические преобразования изменяют лицо преступности, бросают новые вызовы правоохранительным органам. Наука всегда опережает практику, она начинается с выделения проблем и поиска путей их решения вначале именно учеными в тесном взаимодействии с практиками.
Шевчук, Т. А. Зв’язок кримінологічної науки з практикою протидії злочинності / Т. А. Шевчук // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 512-514.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Харківський національний університет внутрішніх справ; Харьковский национальный университет внутренних дел; Kharkiv National University of Internal Affairs; кримінологічне наукове дослідження; криминологическое научное исследование; criminological scientific research; протидія злочинності; противодействие преступности; counteraction to crime; впровадження результатів наукових досліджень; внедрение результатов научных исследований; implementation of research results; спеціалізовані відомчі вищі навчальні заклади; специализированные ведомственные высшие учебные заведения; specialized departmental higher educational institutions; професіоналізм; профессионализм; professionalism; кримінологічні дослідження; криминологические исследования; criminological research; поширення кримінологічних знань; распространение криминологических знаний; dissemination of criminological knowledge; Вісник Кримінологічної асоціації України; Вестник Криминологической ассоциации Украины; Bulletin of the Criminological Association of Ukraine