Діяльність рад України в умовах посилення сталінського тоталітарного режиму (середина 30-х рр. ХХ ст.) - Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2009. - Вип. 45. - С. 55-59, 2009)
На основі історичних документів окреслено еволюцію діяльності рад в УСРР протягом 1934–1936 рр. Особливу увагу приділено процесу деформації державного механізму, політичної системи в умовах зміцнення тоталітарної держави. Висвітлено форми і методи роботи рад у досліджуваний період. Evolution of Soviet Union’s activity in Ukraine during 1934-1936 on the basis of historical documents is considered. Special attention is paid to the process of state mechanism and political system deformation under conditions of the totalitarian state. Forms and methods of Soviet Union’s activity in the researched period are considered. На основе исторических документов прослежена эволюция деятельности советов в УССР в 1934–1936 гг. Особое внимание уделено процессу деформации государственного механизма, политической системы в условиях укрепления тоталитарного государства. Раскрыты формы и методы деятельности советов в исследуемый период.
The activities of the Councils of Ukraine in the face of the strengthening of the Stalinist totalitarian regime (mid 30-ies. XX century.)
Деятельность советов Украины в условиях усиления сталинского тоталитарного режима (середина 30-х гг. ХХ в.)
Греченко, В. А. Діяльність рад України в умовах посилення сталінського тоталітарного режиму (середина 30-х рр. ХХ ст.) / В. А. Греченко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2009. - Вип. 45. - С. 55-59.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; діяльність рад; деятельность советов; activity councils; сталінський тоталітарний режим; сталинский тоталитарный режим; Stalinist totalitarian regime; еволюція; эволюция; evolution