Проблемні питання взаємодії правоохоронних органів при реалізації національного кримінального процесуального законодавства та шляхи їх вирішення - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 20-23, 2020)
Вказано на недоліки, прогалини, суперечності положень чинного КПК України, що в окремих випадках не дає можливості правоохоронцям своєчасно і адекватно впливати на стан криміногенної обстановки в державі. Зокрема реформування правоохоронних органів не є синхронним зі зміною адміністративно-територіального устрою країни. Є проблеми недотримання розумних строків при розгляді у судах кримінальних проваджень. Також однією із прогалин у кодексі є відсутність в ньому положень щодо організації регламентації і повноважень діяльності слідчо-оперативних груп (міжвідомчих, відомчих, щодобових та ін.).

Deficiencies, gaps, contradictions are pointed out provisions of the current CPC of Ukraine, which in some cases does not allow law enforcement officers to timely and adequately influence the state of the criminogenic situation in the country. In particular, the reform of law enforcement agencies is not synchronous with the change in the administrative-territorial structure of the country. There are problems of non-compliance with reasonable deadlines when considering criminal proceedings in courts. Also, one of the gaps in the code is the lack of provisions on the organization, regulation and powers of investigative and operational groups (interagency, departmental, daily, etc.).

Указано на недостатки, пробелы, противоречия положений действующего УПК Украины, что в отдельных случаях не позволяет правоохранителям своевременно и адекватно влиять на состояние криминогенной обстановки в государстве. В частности, реформирование правоохранительных органов не является синхронным с изменением административно-территориального устройства страны. Есть проблемы несоблюдения разумных сроков при рассмотрении в судах уголовных производств. Также одним из пробелов в кодексе является отсутствие в нем положений, касающихся организации, регламентации и полномочий деятельности следственно-оперативных групп (межведомственных, ведомственных, ежесуточных и др.).
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правоохоронні органи; police; правоохранительные органы; правозастосовна діяльність; law enforcement activities; правоприменительная деятельность; слідчо-оперативна група; investigative task force; следственно-оперативная группа; Кримінальний процесуальний кодекс України; Criminal Procedure Code of Ukraine; Уголовный процессуальный кодекс Украины; розумні строки; reasonable time; разумные сроки