Фізіологічний профайлінг за Е. Кречмером - Жидкіх, А. Д.; Zhydkikh, A. D. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 78-80, 2023)
Зазначено, що можна побудувати екологічні відносини у суспільстві, коли знаєш особливості психології іншої людини, кореляція фізіології та психології завжди дає плідний результат. Розглянуто теорію Ернста Кречмера «Будова тіла і характер», яка розповідає про залежність поведінки від фізіологічних даних.

It is noted that it is possible to build ecological relations in society when you know the peculiarities of the psychology of another person, the correlation of physiology and psychology always gives a fruitful result. Ernst Kretschmer's theory "Body structure and character" is considered, which tells about the dependence of behavior on physiological data.

Отмечено, что можно выстроить экологические отношения в обществе, когда знаешь особенности психологии другого человека, корреляция физиологии и психологии постоянно дает плодотворный результат. Рассмотрена теория Эрнста Кречмера «Строительство тела и характер», рассказывающая о зависимости поведения от физиологических данных.
Keywords: фізіологічний профайлінг; physiological profiling; физиологический профайлинг; Кречмер Е.; Kretschmer E.; Кречмер Э.; поведінка; behavior; поведение; фізіологічні дані; physiological data; физиологические данные