Проблеми забезпечення економічної безпеки держави в сучасних умовах - Макаров, А. Д.; Makarov, A. D.; Подорожній, А. Ю.; Podorozhnii, A. Yu.; Артем Подорожній (Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 159-161, 2023)
Визначено, що економічна безпека – це надважлива складова, від якої напряму залежить стан та подальші перспективи розвитку будь-якої країни. Від економічної безпеки української держави напряму залежить територіальна цілісність та незалежність України. А тому, в умовах сьогодення важливим напрямом економічної безпеки є підтримка воєнного сектору нашої держави, запровадження різноманітних державних програм з метою стимулювання бізнесу до активної діяльності в умовах воєнного стану.

It was determined that economic security is an extremely important component, which directly depends on the state and further development prospects of any country. The territorial integrity and independence of Ukraine directly depends on the economic security of the Ukrainian state. Therefore, in today's conditions, an important direction of economic security is the support of the military sector of our country, the introduction of various state programs with the aim of stimulating business to active activities in the conditions of martial law.

Определено, что экономическая безопасность – это важнейшая составляющая, от которой напрямую зависит состояние и дальнейшие перспективы развития любой страны. От экономической безопасности украинского государства напрямую зависит территориальная целостность и независимость Украины. Поэтому, в условиях сегодняшнего дня важным направлением экономической безопасности является поддержка военного сектора нашего государства, внедрение различных государственных программ с целью стимулирования бизнеса к активной деятельности в условиях военного положения.
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; економічна безпека; economic security; экономическая безопасность; елементи економічної безпеки; elements of economic security; элементы экономической безопасности; воєнний стан; martial law; военное положение