Бюджет як фінансово-правова основа місцевого самоврядування в Україні - Добровінський, А. В.; Dobrovinskyi, A. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7463-2292 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2016. - № 6, т. 1. - С. 65-69, 2016)
Досліджується зміст та значення місцевого бюджету у сучасних умовах реформування бюджетної системи. Пропонується визначення бюджету територіальної громади як фінансово-правової категорії і розглядаються правові питання формування його доходів та видатків як фінансової основи місцевого самоврядування. З’ясовуються напрями удосконалення правового механізму розподілу публічних фінансових ресурсів для вирішення питань місцевого значення.

We study the content and significance of the local budget in modern conditions of reforming the budget system. Proposed definition of territorial community budget, as the financial and legal categories and legal issues dealt formation of revenues and expenditures, as the financial basis of local government. Author analyzed trends improve legal mechanism for the distribution of public financial resources to address local issues.

Исследуется содержание и значение местного бюджета в современных условиях реформирования бюджетной системы. Предлагается определение бюджета территориальной общины как финансово-правовой категории и рассматриваются правовые вопросы формирования его доходов и расходов как финансовой основы местного самоуправления. Выясняются на¬правления совершенствования правового механизма распределения публичных финансовых ресурсов для решения вопросов местного значения.
Бюджет как финансово-правовая основа самоуправления в Украине
Budget as financial and legal basis of local government in Ukraine
Добровінський, А. В. Бюджет як фінансово-правова основа місцевого самоврядування в Україні / А.В. Добровінський // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2016. - № 6, т. 1. - С. 65-69.
Keywords: місцевий бюджет; доходи бюджету; видатки бюджету; місцеве самоврядування; територіальна громада; бюджетна система; местный бюджет; доходы бюджета; расходы бюджета; местное самоуправление; территориальная община; бюджетная система; local budget; budget revenues; budget expenditures; local government; local community; budget system; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина