Поняття, сутність та функції податкового векселя - Калініченко, Г. В.; Kalinichenko, H. V. (Форум права. – 2012. – № 2. – С. 301–307, 2012)
Розкрито сутність та правову природу податкового векселя як особливого інституту податкового права та окреслені його функції, які відображують його сутність та юридичну природу: засвідчення безумовного грошового зобов’язання сплатити до Державного бюджету України відповідну суму коштів, відстрочення виконання обов’язку зі сплати податку і збору та гарантування сплати податку в строки, визначені у податковому векселі.

It is developed legal nature of promissory note related to tax liability as a special tax law institute and defined its functions which represent its legal nature: certification of single liability to pay amount to State budget of Ukraine, suspension of the obligation to pay taxes and fees and guaranteeing the payment of tax in terms specified in the promissory note related to tax liability.

Раскрыта сущность и правовая природа налогового векселя как особенного института налогового права и очерчены его функции, которые отображают его сущность и юридическую природу: засвидетельствование безусловного денежнего обязательства уплатить в Государственный бюджет Украины соответственную сумму денежных средств, отсрочка исполнения обязательства по оплате налога и сбора и гарантирование уплаты налога в сроки, установленные в налоговом векселе.
Notion, Nature and Functions of the Promissory Note Related To Tax Liability
Понятие, сущность и функции налогового векселя
Калініченко, Г. В. Поняття, сутність та функції податкового векселя [Електронний ресурс] / Г. В. Калініченко // Форум права. – 2012. – № 2. – С. 301–307. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2012-2/12kgvfpv.pdf.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; податкові правовідносини; податковий вексель; функції; сутність; tax legal relations; functions; nature; налоговые правоотношения; налоговый вексель