Психологічні ресурси особистості працівників поліції як предмет дослідження - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Бочаровські читання : тези доп. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю підгот. психологів у Харків. нац. ун-ті внутр. справ (Харків, 13 квіт. 2018 р.). – Харків, 2018.– С. 231-234, 2018)
Поставлено проблему психологічних ресурсів особистості працівників поліції в контексті їх професійної діяльності. Проведено теоретичний аналіз концепції психологічних ресурсів, показано їх різновиди. Визначено принципи ресурсного підходу: консервації, згідно з яким ресурси можуть бути накопичені та перерозподілені особистістю відповідно до своїх цінностей; конвертації, який передбачає можливість компенсації одних ресурсів іншими. Показано напрямки подальшого дослідження проблеми.

The problem of psychological resources of the personality of police officers in the context of their professional activity is presented. A theoretical analysis of the concept of psychological resources is carried out, their varieties are shown. The principles of the resource approach: conservation, according to which resources can be accumulated and redistributed by the individual according to his values; conversion, which provides for the possibility of compensating some resources with others. Directions for further research of the problem are shown.

Поставлена проблема психологических ресурсов личности сотрудников полиции в контексте их профессиональной деятельности. Проведен теоретический анализ концепции психологических ресурсов, показаны их разновидности. Определены принципы ресурсного подхода: консервации, согласно которому ресурсы могут быть накоплены и перераспределены личностью в соответствии со своими ценностями; конвертации, который предусматривает возможность компенсации одних ресурсов другими. Показаны направления дальнейшего исследования проблемы.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; психологічні ресурси особистості; psychological resources of individual; психологические ресурсы личности; поліцейські; police; полицейские