Інформаційний тероризм як спосіб психологічного впливу на людину - Федоренко, О. І.; Fedorenko, O. I.; Федоренко Олена (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 327-331, 2024)
Підкреслено, що особливістю інформаційного тероризму є те, що він використовує маніпуляції як механізм впливу на людей як для руйнування сталих уявлень і ідей, так і для формування нових ідей та цілей, дестабілізуючи здоровий глузд людини, сіючи сумніви у правильності наявних життєвих позицій шляхом стимулювання панічних думок і настроїв.

It is emphasized that the peculiarity of information terrorism is that it uses manipulation as a mechanism of influencing people both for the destruction of stable ideas and ideas, and for the formation of new ideas and goals, destabilizing human common sense, sowing doubts about the correctness of existing life positions by stimulating panic thoughts and moods.

Подчеркнуто, что особенностью информационного терроризма является то, что он использует манипуляции как механизм воздействия на людей как для разрушения постоянных представлений и идей, так и для формирования новых идей и целей, дестабилизируя здравый смысл человека, сея сомнения в правильности существующих жизненных позиций путем стимулирования панических мыслей и настроений.
Keywords: інформаційний тероризм; informational terrorism; информационный терроризм; психологічний вплив; psychological influence; психологическое влияние; війна; war; война