Криміналістична характеристика способів жорстокого поводження з військовополоненими - Книженко, С. О.; Knyzhenko, S. O.; Книженко Світлана (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 554-557, 2024)
Виділено типові способи жорстокого поводження з військовополоненими. Знання типових способів вчинення жорстокого поводження з військовополоненими дозволить слідчому встановлювати сліди таких злочинів та отримувати іншу невідому інформацію про кримінальне правопорушення.

Typical methods of cruel treatment of prisoners of war are highlighted. Knowing the typical ways of committing cruel treatment of prisoners of war will allow the investigator to establish traces of such crimes and obtain other unknown information about the criminal offense.

Выделены типичные способы жестокого обращения с военнопленными. Знание типичных способов совершения жестокого обращения с военнопленными позволит следователю устанавливать следы таких преступлений и получать другую неизвестную информацию об уголовном преступлении.
Keywords: криміналістична характеристика; forensic characteristics; криминалистическая характеристика; військовополонений; prisoner of war; военнопленный; жорстоке поводження; abuse; жестокое поведение; типові способи; typical ways; типичные способы