Концепт кримінально-превентивного права - Канібер, Ю. М.; Kaniber, Yu. M.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2648-7067 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 86-88, 2021)
Визначено, що кримінально-превентивне право – термін, який пропонується з метою започаткування обговорення науковцями концепту ймовірного створення галузі права та галузі кримінологічного наукового знання. Як можлива галузь права – це система юридичних норм, що регулює суспільні відносини, які виникають у зв’язку з необхідністю здійснення заходів запобігання кримінальним правопорушенням. Як наука – це система наукового за своєю сутністю кримінологічного знання про сутність та застосування кримінально-превентивних заходів.

It was determined that criminal preventive law is a term that is proposed in order to start a discussion by scientists of the concept of the probable creation of the field of law and the field of criminological scientific knowledge. As a possible branch of law, it is a system of legal norms that regulates social relations that arise in connection with the need to take measures to prevent criminal offenses. As a science, it is a system of scientific criminological knowledge about the essence and application of criminal preventive measures.

Определено, что уголовно-превентивное право – термин, который предлагается с целью начала обсуждения учеными концепта вероятного создания области права и криминологического научного знания. Как возможная отрасль права – это система юридических норм, регулирующая общественные отношения, возникающие в связи с необходимостью осуществления мер предотвращения уголовных правонарушений. Как наука – это система научного по своей сути криминологического знания о сущности и применении уголовно-превентивных мер.
Канібер, Ю. М. Концепт кримінально-превентивного права / Юрій Миколайович Канібер // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 86-88.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінально-превентивне право; criminal preventive law; уголовно-превентивное право; запобігання кримінальним правопорушенням; prevention of criminal offences; предотвращение уголовных правонарушений; кримінально-превентивні заходи; criminal preventive measures; уголовно-превентивные мероприятия