Етимологія сучасних юридичних термінів - Філатова, В. Є.; Filatova, V. Ye. (Українська національна революція 1917–1921 рр. – досвід та уроки боротьби за державність : Всеукр. наук. форум, присвяч. 100-й річниці завершення Української національної революції (м. Харків, 25 листоп. 2021 р.). – Харків: ХНУРЕ, 2021. – С. 106-107, 2021)
Зазначено, що вивчення походження юридичних термінів допомагає дізнатися історію професійно орієнтованої лексики. Це допомагає правильно розуміти та вживати термінологічні поняття, сприяє підвищенню загальнокультурної та фахової підготовки майбутнього юриста.

It is noted that the study of the origin of legal terms helps to learn the history of professionally oriented vocabulary. This helps to correctly understand and use terminological concepts, contributes to the improvement of general cultural and professional training of the future lawyer.

Отмечено, что изучение происхождения юридических терминов помогает узнать историю профессионально ориентированной лексики. Это помогает правильно понимать и использовать терминологические понятия, способствует повышению общекультурной и профессиональной подготовки будущего юриста.
Keywords: етимологія; походження слів; юридичні терміни; правнича термінологія; etymology; origin of words; legal terms; legal terminology; этимология; происхождение слов; юридические термины; правовая терминология