Проблемні питання залучення перекладача у кримінальному провадженні - Остапенко, Я. С.; Ostapenko, Ya. S. (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 139-141, 2018)
Зауважено, що недостатня законодавча урегульованість механізму залучення перекладачів на досудовому розслідуванні та судовому провадженні залишається актуальною проблемою та створює труднощі у їх практичній діяльності та є ще однією прогалиною в законодавстві, яку доцільно усунути шляхом внесення доповнень до КПК України та інших законів і нормативно-правових актів у даному напрямі.

It is noted that the insufficient legislative regulation of the mechanism of involvement of translators in pre-trial investigation and court proceedings remains an urgent problem and creates difficulties in their practical activities and is another gap in the legislation, which should be eliminated by making additions to the Code of Criminal Procedure of Ukraine and other laws and regulations in this direction.

Замечено, что недостаточная законодательная урегулированность механизма привлечения переводчиков на досудебном расследовании и судебном разбирательстве остается актуальной проблемой и создает трудности в их практической деятельности и является еще одним пробелом в законодательстве, которое целесообразно устранить путем внесения дополнений в УПК Украины и других нормативно-правовых актов.
Остапенко, Я. С. Проблемні питання залучення перекладача у кримінальному провадженні / Яна Сергіївна Остапенко // Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 139-141.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; перекладач; translator; переводчик; законодавство; legislation; законодательство