The instruments of artificial intelligence in cybersecurity sphere - Bakytskyi, T. D.; Бакицький, Т. Д. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 35-36, 2025)
Відзначено, що нові технології мають інструменти, які повинні бути на крок попереду та вирішувати проблеми безпеки в міру їх виникнення, а не після них. Завдяки інструментам штучного інтелекту кібербезпека може перейти від реактивного реагування до проактивного захисту, що дозволяє виявляти та усувати загрози до їхньої ескалації.

It was noted that new technologies have tools that should be one step ahead and solve security problems as they arise, not after them. Thanks to artificial intelligence tools, cybersecurity can move from reactive response to proactive protection, allowing threats to be detected and eliminated before they escalate.
Keywords: штучний інтелект; кіберзагрози; інструменти штучного інтелекту; кібербезпека; artificial intelligence; cyber threats; artificial intelligence tools; cybersecurity