Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті: міжнародний досвід - Пацеля, Г. А.; Patselia, H. A. (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 120-124, 2011)
Розглянуто проблеми вивезення національного капіталу за кордон, здійснено аналіз вітчизняного та зарубіжного кримінального законодавства щодо норм, покликаних запобігати злочинному вивозу капіталу за кордон, у результаті чого запропоновано вдосконалити ст. 207 Кримінального кодексу України (ухилення від повернення виручки в іноземній валюті).

The problems of the export of national capital abroad are reviewed, the analysis of national and foreign criminal law concerning the rules that aimed to prevent the criminal exportation of capital abroad is carried out, as a result it is proposed to improve the Article 207 of Criminal Code of Ukraine (evasion from proceeds returning in foreign currency).

Рассмотрены проблемы вывоза национального капитала за границу, осуществлен анализ отечественного и зарубежного криминального законодательства относительно норм, призванных предотвращать преступный вывоз капитала за границу, в результате чего предложено усовершенствовать ст. 207 Уголовного кодекса Украины (уклонение от возвращения выручки в иностранной валюте).
Evasion from proceeds returning in foreign currency: international experience
Уклонение от возвращения выручки в иностранной валюте: международный аспект
Keywords: ухилення від повернення виручки в іноземній валюті; evasion of return of revenue in foreign currency; уклонение от возврата выручки в иностранной валюте; вивезення національного капіталу за кордон; export of national capital abroad; вывоз национального капитала за границу; кримінальне законодавство; criminal law; уголовное законодательство; міжнародний досвід; international experience; международный опыт