Основні напрямки психологічного забезпечення правоохоронної діяльності - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 30 берез. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 209-211, 2017)
Підкреслено роль психологічних напрацювань у процесі вдосконалення функціонування правоохоронної системи. Виокремлено напрямки поглиблення психологічної складової правоохоронної діяльності: подальший розвиток і деталізація професіограм, використання психологічних напрацювань під час розкриття та розслідування окремих видів злочинів і проведення окремих слідчих дій, а також подальший розвиток судовопсихологічної експертизи.

The role of psychological developments in the process of improving the functioning of the law enforcement system has been emphasized. The directions of deepening of the psychological component of law enforcement activity have been singled out: further development and detailing of professiograms, use of psychological works during the solution and investigation of certain types of crimes and conduction of certain investigative actions, as well as further development of forensic psychological examination.

Подчеркнута роль психологических наработок в процессе усовершенствования функционирования правоохранительной системы. Выделены направления углубления психологической составляющей правоохранительной деятельности: дальнейшее развитие и детализация профессиограмм, использование психологических наработок в ходе раскрытия и расследования отдельных видов преступлений и проведения отдельных следственных действий, дальнейшее развитие судебно-психологической экспертизы.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; правоохоронна діяльність; професіограма; слідчі дії; судово-психологічна експертиза; law enforcement activity; investigative actions; forensic expertise; правоохранительная деятельность; профессиограмма; следственные действия; судебно-психологическая экспертиза