Застосування практики Європейського суду з прав людини в частині забезпечення захисника у кримінальному судочинстві України - Єрохін, В. В.; Yerokhin, V. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Сер.: Право. – 2015. – Вип. 31, т. 3. – С. 82-85, 2015)
У статті розкривається проблема застосування практики Європейського суду з прав людини в частині забезпечення захисника у кримінальному судочинстві. Акцентується увага на тому, що чинним Кримінальним процесуальним кодексом України введено новелу, а саме: кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, що обумовлює особливу актуальність цього питання. Окрема увага приділена рішенням ЄСПЛ, винесених проти України, щодо констатації порушення права на забезпечення захисника.

The author of the article analyzed the problem of application of the European Court of Human Rights decisions in the provision of counsel in criminal proceedings. The author focused attention on the fact that the current Criminal Procedure Code of Ukraine introduced a novel according to which the criminal procedure legislation of Ukraine applied taking into account the decisions of the European Court of Human Rights, which makes special importance of this issue. The author paid attention to the decision of the ECHR against Ukraine on a fiding of violation of the right to secure counsel.

В статье раскрывается проблема применения практики Европейского суда по правам человека в части обеспечения защитника в уголовном производстве. Акцентируется внимание на том, что действующим Уголовным процессуальным кодексом Украины введено новеллу, а именно: уголовное процессуальное законодательство Украины применяется с учетом практики Европейского суда по правам человека, что обусловливает особую актуальность этого вопроса. Особое внимание уделено решениям ЕСПЧ, вынесенным против Украины, по констатации нарушения права на обеспечение защитника.
Application of the European court of human rights decisions in terms of ensuring defense counsel in criminal proceedings
Єрохін, В. В. Застосування практики Європейського суду з прав людини в частині забезпечення захисника у кримінальному судочинстві України / В. В. Єрохін // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Сер.: Право. – 2015. – Вип. 31, т. 3. – С. 82-85.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Європейський суд з прав людини; правова допомога; захисник; право на захист; legal aid; defense counsel; right to protection; European Court of Human Rights; правовая помощь; защитник; право на защиту; Европейский суд по правам человека