Феномен протидії злочинності - Щербакова, А. К.; Shcherbakova, А. К. (Юридичний науковий електронний журнал. - 2014. - № 6. - С. 179-181, 2014)
Визначено соціальну природу та призначення протидії злочинності. Розглянуто основні характеристики та ознаки діяльності держави щодо протидії злочинності, а також запропоновано змінити світоглядні орієнтири щодо неї.

The social nature and purpose of combating crime are determined. The main characteristics and signs of the state's activity in combating crime are considered, and it is also proposed to change the worldview orientations in relation to it.

Определена социальная природа и назначение противодействия преступности. Рассмотрены основные характеристики и признаки деятельности государства по противодействию преступности, а также предложено изменить мировоззренческие ориентиры относительно нее.
Phenomenon fight against crime
Феномен противодействия преступности
Keywords: феноменологія; phenomenology; феноменология; злочинність; criminality; преступность; протидія злочинності; crime prevention; противодействие преступности