Окремі особливості початкового етапу досудового розслідування порушень авторського права і суміжних прав - Севідов, О. А.; Sevidov, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6319-6325; Скоробогатько, В. Ю.; Skorobohatko, V. Yu. (Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія : Юридичні науки. - 2017. - № 3. - С. 65-69, 2017)
В статті розглядаються окремі проблемні питання початкового етапу досудового розслідування порушень авторського права та суміжних прав. Здійснюється аналіз точок зору науковців на межі та зміст початкового етапу розслідування. Наголошується на особливостях початкового етапу розслідування порушень авторського права і суміжних прав які пов’язані з особливостями відображення названого злочину в навколишній обстановці та і з необхідністю їх відмежування від адміністративно-правових деліктів. Підкреслюється, що на початковому етапі досудового розслідування злочинів, пов’язаних з порушень авторського права і суміжних прав, потрібне отримання значної за обсягом інформаці для встановлення способу і суб’єкта порушення, розміру матеріальної шкоди а також інших притаманних цьому злочину ознак.

This article addresses some issues initial phase of preliminary investigation of violations of copyright and related rights. The analysis of scientifc opinions on the scope and content of the initial phase of the investigation. It is noted on the features of the initial phase of the investigation of violations of copyright and related rights associated with display features called crime and the surrounding environment and the need of delimitation of administrative law oﬀenses. It is emphasized that the initial pre-trial investigation of crimes related to infringements of copyright and related rights require a substantial amount of information on the installation method and the subject of abuse, amount of material damage and other features inherent in this crime.

В статье рассматриваются отдельные проблемные вопросы начального этапа досудебного расследования нарушений авторского права и смежных прав. Осуществляется анализ точек зрения ученых на границы и содержание начального этапа расследования. Отмечается особенностях первоначального этапа расследования нарушений авторского права и смежных прав связанные с особенностями отображения названного преступления в окружающей обстановке и с необходимостью их отграничения от административно-правовых деликтов. Подчеркивается, что на начальном этапе досудебного расследования преступлений, связанных с нарушений авторского права и смежных прав,требуется получение значительной по объему информации для установления способа и субъекта нарушения, размера материального ущерба а также других присущих этому преступлению признаков.
Specific features of the initial phase of preliminary investigation of violations of copyright and related rights
Отдельные особенности начального этапа досудебного расследования нарушений авторского права и смежных прав
Севідов, О. А. Окремі особливості початкового етапу досудового розслідування порушень авторського права і суміжних прав [Електронний ресурс] / О. А. Севідов, В. Ю. Скоробогатько // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія : Юридичні науки. - 2017. - № 3. - С. 65-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnjiu_2017_3_14.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; досудове розслідування; досудебное расследование; pre-trial investigation; авторське право; авторское право; copyright; початковий етап розслідування; начальный этап расследования; initial stage of investigation; суміжне право; смежное право; related rights