Державно-правові засади регулювання земельних відносин у період хрущовської відлиги - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; ResearcherID: B-8227-2018; Mykhailo Burdin (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право. – 2014. – № 29, ч. 2, т. 4/1. – С. 7-11, 2014)
У статті здійснено критичну рефлексію проведених у період хрущовської відлиги державно-правових реформ у галузі сільського господарства. Простежено, що відбулась реструктуризація внутрішніх взаємовідносин виробників сільськогосподарської продукції у межах колгоспів і радгоспів та їх зв’язків з іншими суб’єктами господарювання. Під час реформ було скасовано правові обмеження селян та запроваджено правові норми, що сприяло розвитку сільського господарства, його продуктивних сил.

The article made a critical reflction of the state-legal reforms in the agriculture made during the Khrushchev Thaw. It is observed that there was a restructuring of internal interrelations of agricultural producers within kolkhozes and sovkhozes and their relations with other economic entities. During the reforms, legal restraints of peasants were abolished and legal standards were introduced that contributed to the development of agriculture and its productive forces.

В статье осуществлена критическая рефлексия проведенных в период хрущевской оттепели государственно-правовых реформ в области сельского хозяйства. Прослежено, что состоялась реструктуризация внутренних взаимоотношений производителей сельскохозяйственной продукции в рамках колхозов и совхозов и их связей с другими субъектами хозяйствования. Во время реформ было отменено правовые ограничения крестьян и введен правовые нормы, что способствовало развитию сельского хозяйства, его производительных сил.
The constitutional basis of regulation of land relations in the period of khrushchev’s thaw
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державно-правові реформи; суб’єкти господарювання; земельні відносини; хрущовська відлига; государственно-правовые реформы; субъекты хозяйствования; земельные отношения; хрущевская оттепель; state and legal reforms; economic entities; land relations; Khrushchev Thaw