Ресурсність поліцейських крізь призму гендера - Лещенко, О. С.; Leshchenko, O. S. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.). - Харків, 2018. - С. 59 - 62., 2018)
В статті виявлено гендерні особливості ресурсності: в групі жінок сформованими психологічними ресурсами є «робота над собою» та «любов». Ресурс «робота над собою» забезпечує жінкам можливість долати психологічні бар’єри до самореалізації. Для жінок в межах діючої гендерної рольової моделі значущими в професійній та приватній сферах є взаємини з людьми, тому важливим виявився ресурс «любов»; в групі чоловіків сформованим психологічним ресурсом виявився «успіх», що характеризує наявність у досліджуваних суб’єктивного почуття самореалізації та свідчить про їх бажання напрацювати досвід на первинних сходинках професійної кар’єри, бути компромісним за необхідності.

The article reveals the gender features of resourcefulness: in the group of women, the formed psychological resources are work on oneself and love. The resource “work on oneself” provides women with the opportunity to overcome psychological barriers to self-realization. For women, within the framework of the current gender role model, relationships with people are significant in the professional and private spheres, so the “love” resource turned out to be important; in the group of men, “success” turned out to be an established psychological resource, which characterizes the subjective sense of self-realization in the subjects and testifies to their desire to gain experience at the primary stages of their professional career, to be compromised if necessary.

В статье выявлены гендерные особенности ресурсности: в группе женщин сформированными психологическими ресурсами есть работа над собой и любовь. Ресурс «работа над собой» обеспечивает женщинам возможность преодолевать психологические барьеры к самореализации. Для женщин в рамках действующей гендерной ролевой модели значимыми в профессиональной и частной сферах являются отношения с людьми, поэтому важным оказался ресурс «любовь»; в группе мужчин сложившимся психологическим ресурсом оказался «успех», характеризующий наличие у исследуемых субъективного чувства самореализации и свидетельствующий об их желании наработать опыт на первичных ступенях профессиональной карьеры, быть компромиссным при необходимости.
Лещенко О. С. Ресурсність поліцейських крізь призму гендера / О. С. Лещенко // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, ф-т № 6, Каф. соціології та психології. - Харків, 2018. - С. 59 - 62.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Психологія. Рsychology. Психология; гендер; поліцейські; ресурсність поліцейських; жінки; чоловіки; психологічні ресурси; полицейские; ресурсность полицейских; женщины; мужчины; психологические ресурсы; police officers; resourcefulness of the police; women; men; psychological resources