Міжнародно-правові стандарти конституційного права особи на недоторканність житла - Козир, О. В.; Kozyr, O. V. (Право і безпека.- 2009. - № 5 (32). С.29 - 32., 2009)
Досліджено міжнародно-правові стандарти конституційного права особи на недоторканність житла. Встановлено, що міжнародно-правовими стандартами цього права є: 1) визнання права особи на недоторканність житла за кожним індивідом незалежно від наявності громадянства чи будь-яких інших ознак; 2) недопущення державою свавільних чи незаконних посягань стосовно права особи на недоторканність житла; 3) необхідність законодавчого захисту від свавільних чи незаконних посягань стосовно права особи на недоторканність житла.

International and legal standards of constitutional right of the person on security of residence are researched. It is established that international and legal standards of this right are: 1) acceptance of the right of the person on security of residence after every individual regardless of citizenship or any other features; 2) non-admission by the state self-willed or illegal encroachments on the right of the person on security of residence; 3) necessity of the legislative protection from the self-willed or illegal encroachments on the right of the person on security of residence.

Исследовано международно-правовые стандарты конституционного права личности на неприкосновенность жилья. Установлено, что международно-правовыми стандартами этого права являются: 1) признание права личности на неприкосновенность жилья за каждым индивидом независимо от наличия гражданства или любых других признаков; 2) недопущение государством своевольных или незаконных посягательств касательно права личности на неприкосновенность жилья; 3) необходимость законодательной защиты от своевольных или незаконных посягательств касательно права личности на неприкосновенность жилья.
Козир, О. В. Міжнародно-правові стандарти конституційного права особи на недоторканність житла / О. В. Козир // Право і безпека. - 2009. - № 5 (32). - С. 29-32.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; недоторканність житла; свавільне обмеження; неприкосновенность жилья; inviolability of housing; arbitrary restriction; произвольное ограничение; Міжнародне право .International Law. Международное право; міжнародно-правові стандарти; международно-правовые стандарты; international legal standards; незаконні посяганя; illegal encroachment; незаконные посягательства; законодавчий захист; законодательная защита; legislative protection