Фінансово-правовий захист військовослужбовців як засіб реалізації особливих соціальних прав в умовах воєнного стану - Крет, Ю. М.; Kret, Yu. M. (Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 57-59, 2023)
Наголошено, що проблеми фінансово-правового захисту особливих соціальних прав військовослужбовців пов’язані по-перше, з проблемами дефіциту державного бюджету та недосконалістю системи соціального захисту, а по-друге, з розподілом бюджетних коштів. Визначено, що удосконалення системи соціального захисту військовослужбовців потребує врахування у бюджетному процесі наявного обсягу видатків, зокрема на фінансування соціальних прав військовослужбовців, поширення прав головного розпорядника бюджетних коштів щодо фінансування особливих соціальних прав, а також реформування системи соціального захисту.

It was emphasized that the problems of financial and legal protection of the special social rights of military personnel are connected, firstly, with the problems of the state budget deficit and the imperfection of the social protection system, and secondly, with the distribution of budget funds. It was determined that the improvement of the system of social protection of military personnel needs to be taken into account in the budget process of the available amount of expenditures, in particular, on the financing of social rights of military personnel, the extension of the rights of the main manager of budget funds regarding the financing of special social rights, as well as the reform of the social protection system.

Отмечено, что проблемы финансово-правовой защиты особых социальных прав военнослужащих связаны, во-первых, с проблемами дефицита государственного бюджета и несовершенством системы социальной защиты, а во-вторых, с распределением бюджетных средств. Усовершенствование системы социальной защиты военнослужащих требует учета в бюджетном процессе имеющегося объема расходов, в частности на финансирование социальных прав военнослужащих, распространение прав главного распорядителя бюджетных средств по финансированию особых социальных прав, а также реформирование системы социальной защиты.
Крет, Ю. М. Фінансово-правовий захист військовослужбовців як засіб реалізації особливих соціальних прав в умовах воєнного стану / Юлія Михайлівна Крет // Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та без-пека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 57-59.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; забезпечення соціальних прав; ensuring social rights; обеспечение социальных прав; фінансово-правовий захист; financial and legal protection; финансово-правовая защита; воєнний стан; martial law; военное положение; соціальний захист; social protection; социальная защита