Поняття Корпусу оперативно-раптової дії як спеціального підрозділу Національної поліції України й особливості відбору та підготовки його працівників - Худоба, І. С.; Khudoba, I. S. (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 47-51, 2018)
Обґрунтовано актуальність створення нового єдиного спеціального підрозділу поліції в Україні. Охарактеризовано передумови і стан створення Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД). Проаналізовано сутність діяльності та завдання, покладені на даний підрозділ, основні вимоги та критерії відбору претендентів на службу в ньому. Уточнено поняття КОРД, визначено особливості КОРД як спеціального підрозділу Національної поліції України.

The urgency of creating a new single special police unit in Ukraine is substantiated. The preconditions and state of creation of the Corps of operative-sudden action (KORD) are characterized. The essence of activity and tasks assigned to this division, the basic requirements and criteria of selection of applicants for service in it are analyzed. The concept of KORD has been clarified, the peculiarities of KORD as a special unit of the National Police of Ukraine have been determined.

Обоснована актуальность создание нового единого специального подразделения полиции в Украине. Охарактеризованы предпосылки и состояние создания Корпуса оперативно-внезапной действия (КОРД). Проанализированы сущность деятельности и задачи, возложенные на данное подразделение, основные требования и критерии отбора претендентов на службу в нем. Уточнено понятие КОРД, определены особенности КОРД как специального подразделения Национальной полиции Украины.
Худоба, І. С. Поняття Корпусу оперативно-раптової дії як спеціального підрозділу Національної поліції України й особливості відбору та підготовки його працівників / І. С. Худоба // Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 24 трав. 2018 р.)] / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. спец. фіз. підготовки ф-ту № 2. – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 47-51.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; National Police of Ukraine; Корпус оперативно-раптової дії; Housing operative-sudden action; Корпус оперативно-внезапной действия; КОРД; CORD; поліція; police; полиция; підготовка кадрів; спеціальні підрозділи; специальное подразделение; special units; поліція особливого призначення; special police; полиция особого назначения