Деякі шляхи вдосконалення проблемних аспектів адміністративно-деліктного права України - Кириченко, О. Ю.; Kyrychenko, O. Yu.; Кириченко Ольга Юріївна (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 45-47, 2024)
Нагололшено, що процес реформування інституту адміністративної відповідальності повинен сконцентрувати у собі комплекс заходів, що будуть поєднувати як оновлення адміністративно - деліктного законодавства, так і перегляд відповідних концептуальних засад вказаної правової доктрини.

It is stressed that the process of reforming the institution of administrative responsibility should concentrate a set of measures that will combine both the updating of the administrative and tort legislation and the revision of the relevant conceptual foundations of the specified legal doctrine.

Отмечено, что процесс реформирования института административной ответственности должен сконцентрировать в себе комплекс мер, объединяющих как обновление административно - деликтного законодательства, так и пересмотр соответствующих концептуальных основ указанной правовой доктрины.
Keywords: адміністративно-деліктне право; адміністративний проступок; адміністративна відповідальність; administrative-delict law; administrative misdemeanor; administrative responsibility; административно-деликтное право; административный проступок; административная ответственность