Нейромережевий метод параметричної адаптації параметрів бортової системи автоматичного управління авіаційних двигунів вертольотів - Владов, С. І.; Vladov, S. I.; Щербина, Д. О.; Shcherbyna, D. O.; Пономаренко, А. В.; Ponomarenko, A. V.; Шаповал, А. О.; Shapoval, A. O.; Serhii Vladov; Анатолій Пономаренко (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 18 трав. 2023 р.). – Кременчук - Харків : ХНУВС, 2023. – С. 255-257, 2023)
Запропоновано дослідження, спрямованого на створення адаптивних алгоритмів моніторингу авіаційних ГТД вертольотів, що дозволить з високою точністю ідентифікувати параметри двигуна за умов зовнішніх і внутрішніх перешкод.

A study aimed at creating adaptive algorithms for monitoring aviation GTEs of helicopters is proposed, which will allow high-precision identification of engine parameters under conditions of external and internal obstacles.

Предложено исследование, направленное на создание адаптивных алгоритмов мониторинга авиационных ГТД вертолетов, что позволит с высокой точностью идентифицировать параметры двигателя в условиях внешних и внутренних помех.
Keywords: авіаційні двигуни вертольотів; aircraft engines of helicopters; авиационные двигатели вертолетов; система автоматичного управління; automatic control system; система автоматического управления; нейромережевий метод; neural network method; нейросетевой метод