Law in the system of regulatory legal acts of Ukraine - Panina, A. V.; Sazanova, L. S.; Сазанова, Л. С. (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 103-104, 2024)
Relevance of further scientific analysis of the main characteristics of the system of national legislation, the state and ways of its improvement are not decreasing, but on the contrary, it is increasing in modern conditions. Therefore, research into the features and problems of functioning of the legislation system is a need nowadays. It emerges from the modern level of legal knowledge, the needs of legislative activity, and legal practice.

Актуальність подальшого наукового аналізу основних характеристик системи національного законодавства, стану та шляхів його вдосконалення в сучасних умовах не зменшується, а навпаки, зростає. Тому дослідження особливостей і проблем функціонування системи законодавства є актуальним у наш час. Вона випливає із сучасного рівня правових знань, потреб законодавчої діяльності та юридичної практики.

Актуальность дальнейшего научного анализа основных характеристик системы национального законодательства, состояния и путей его совершенствования в современных условиях не уменьшается, а наоборот, возрастает. Поэтому исследование особенностей и проблем функционирования системы законодательства является потребностью современности. Она вытекает из современного уровня правовых знаний, потребностей законодательной деятельности и юридической практики.
Keywords: Україна; держава і право; нормативно-правовий акт; нормотворення; право; Ukraine; national legislation; regulatory legal acts; state and law