Педофілія: поняття і прояви, ознаки виявлення у соціумі осіб із такими розладами - Орлова, Т. А.; Orlova, T. A.; Шомахова, В. Д.; Shomakhova, V. D. (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 303-306, 2023)
Визначено сутність поняття педофілії, прояви та ознаки цієї девіації. Запропоновано правоохоронцям, вченим дуже уважно ставитись до цієї проблематики, постійно досліджувати причини і умови, які дозволяють педофілам уникати покарання і належної терапії.

The essence of the concept of pedophilia, manifestations and signs of this deviation have been determined. Offered to law enforcement officers, scientists should be very attentive to this problem, constantly research the reasons and conditions that allow pedophiles to avoid punishment and proper therapy.

Определены сущность понятия педофилии, проявления и признаки этой девиации. Предложено правоохранителям, ученым очень внимательно относиться к этой проблематике, постоянно исследовать причины и условия, позволяющие педофилам избегать наказания и надлежащей терапии.
Keywords: педофілія; pedophile; педофилия; ознаки педофілії; signs of pedophilia; признаки педофилии; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; протидія злочинності; crime prevention; противодействие преступности