Імплементація положень Конвенції ООН проти корупції в законодавство України про кримінальну відповідальність - Перепелиця, П. О.; Perepelytsia, P. O. (Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 127-129., 2019)
Зазначено, що імплементація Конвенції ООН Проти корупції 2003 р. до законодавства України про кримінальну відповідальність чітко визначає та криміналізує корупційні правопорушення, зміцнює міжнародне співробітництво у сфері протидії проявам корупції, покращує співробітництво з іншими державами у цій сфері, створює умови для заохочення чесності, відповідальності для належного виконання своїх обов’язків державними службовцями і службовими особами юридичних осіб приватного права, управління справами й розпорядження державним майном та майном підприємств, установ і організацій.

It is noted that the implementation of the UN Convention against Corruption in 2003 in the legislation of Ukraine on criminal liability clearly defines and criminalizes corruption offenses, strengthens international cooperation in the field of combating manifestations of corruption, improves cooperation with other states in this area, creates conditions for encouraging honesty, responsibility for the proper performance of their duties by civil servants and officials of legal entities of private law, management of affairs and disposal of state property and property of companies, institutions and organizations.

Отмечено, что имплементация Конвенции ООН против коррупции в 2003 г. в законодательство Украины об уголовной ответственности четко определяет и криминализирует коррупционные правонарушения, укрепляет международное сотрудничество в сфере противодействия проявлениям коррупции, улучшает сотрудничество с другими государствами в этой сфере, создает условия для поощрения честности, ответственности для надлежащего выполнения собственных обязанностей государственными служащими и должностными лицами юридических лиц частного права, управления делами и распоряжения государственным имуществом и имуществом компаний, учреждений и организаций.
Перепелиця, П. О. Імплементація положень Конвенції ООН проти корупції в законодавство України про кримінальну відповідальність / П. О. Перепелиця // Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 127-129.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; корупція; коррупция; корупційні злочини; коррупционные преступления; corruption crimes; боротьба з корупцією; борьба с коррупцией; fight against corruption; розслідування корупційних злочинів; расследование коррупционных преступлений; investigation of corruption crimes; кримінальна відповідальність; уголовная ответственность; criminal liability; протидія корупції; противодействие коррупции; противодействие коррупции; Конвенція ООН проти корупції 2003 р.; Конвенция ООН против коррупции 2003 г.; United Nations Convention against Corruption 2003; незаконне збагачення; незаконное обогащение; illicit enrichment; корупційні правопорушення; коррупционные правонарушения; corruption offenses