Адміністративно-юрисдикційні акти Національної поліції України як особливий вид правових актів - Салманова, О. Ю.; Salmanova, O. Y.; Olena Salmanova (Police activity in Ukraine and European countries: modern standards and unification options : collective monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2021. - P. 342-367, 2021)
Розділ монографії присвячено аналізу положень чинного законодавства щодо визначення та розмежування понять «адміністративно-юрисдикційна діяльність», «адміністративний акт», «адміністративно-юрисдикційний акт». Визначені сутність і зміст адміністративної юрисдикції Національної поліції України. Сформульовано авторське визначення компетенції та повноважень Національної поліції України щодо прийняття адміністративно-юрисдикційних актів. Надано авторське визначення адміністративно-юрисдикційного акта Національної поліції України. Проаналізовано відомчі нормативно-правові акти щодо процедури документування адміністративних правопорушень, а саме: складання протоколів про адміністративні правопорушення, адміністративного затримання, огляду та вилучення речей. Визначено порядок прийняття та виконання адміністративно-юрисдикційних актів Національної поліції України. Сформульовано особливості виконання поліцейських постанов про накладення адміністративних стягнень у вигляді попередження та штрафу.

The essence and content of the administrative jurisdiction of the National Police of Ukraine are determined. The author's definition of the competence and powers of the National Police of Ukraine is formulated on the adoption of administrative-jurisdictional acts. The author's definition of the administrative-jurisdictional act of the National Police of Ukraine is given.

Определены сущность и содержание административной юрисдикции Национальной полиции Украины. Сформулировано авторское определение компетенции и полномочий Национальной полиции Украины о принятии административно-юрисдикционных актов. Дано авторское определение административно-юрисдикционного акта Национальной полиции Украины.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; адміністративно-юрисдикційні акти