Місце та роль юридичної техніки в механізмі правового регулювання - Погрібний, І. М.; Pohribnyi, I. M.; Матат, Ю. І.; Matat, Yu. I. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2009.- Вип. 44.- С. 6 - 11, 2009)
У статті визначається місце і роль юридичної техніки в механізмі правового регулювання, переосмислюється поняття юридичної техніки, а також її особливості в правотворчості та правозастосуванні. Пропонується виокремлювати техніко-юридичні норми, що мають як соціальне, так і суто юридичне значення. Акцентовано увагу на визначенні об’єкта юридичної техніки, а також переліку вимог, які пред’являються до неї. В статье определяется место и роль юридической техники в механизме правового регулирования, переосмысливается понятие юридической техники, а также ее особенности в правотворчестве и правоприменении. Предлагается выделять технико-юридические нормы, имеющие как социальное, так и чисто юридическое значение. Акцентировано внимание на определении объекта юридической техники, а также перечне требований, предъявляемых к ней. The place and the role of juridical technique in the mechanism of legal regulation are defined; the notion of juridical technique and its peculiarities in law-making and law enforcement processes are reconsidered in this article. The author suggests to single out technical and legal norms, which have both social and juridical meaning. Attention is paid to the notion of juridical technique’s object and the list of juridical technique’s requirements.
Погрібний, І. М. Місце та роль юридичної техніки в механізмі правового регулювання / І. М. Погрібний, Ю. М. Матат // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2009.- Вип.- С. 6 - 11
Keywords: юридична техніка; юридическая техника; правове регулювання; правовое регулирование